top of page
  • Foto van schrijverFelia Lannoo

Felia werd natuurlijk zwanger met PCOS


Felia Lannoo werd natuurlijk zwanger met PCOS

Als kind was ik heel onzeker, gemakkelijk overprikkeld en kon ik mezelf niet zijn bij anderen. Toen al was ik in een vorm van overlevingsmodus om bij de groep te horen. Zelfvertrouwen, Eigenwaarde en 'een stem hebben' was al zeker niet aan de orde. Gevoelens kregen geen ruimte en emoties konden er op dat moment niet zijn. Chronisch ziek vs. in de fleur van mijn leven horen te zijn Op mijn 14e kreeg ik een ski-ongeval waardoor mijn gezondheid pijlsnel achteruit ging. Verschillende operaties en jarenlange revalidatie resulteerde in: altijd moe zijn, chronische pijn & ontstekingen, niet ‘leven’. De reguliere geneeskunde gaf me jaren aan een stuk: medicatie vol bijwerkingen, lapmiddelen en geen gehoor aan mijn pijn. Het typische op ’10 minuten binnen & buiten verhaal’, probeer dit eens en dat, van ziekenhuis a naar b. Als artsen dan tegen je zeggen dat je geen pijn hebt, sta je daar heel letterlijk: alleen, in de grootste betekenis van het woord. Op een dag kreeg ik toch een diagnose: spasmofilie. Het idee dat ik rust zou vinden met een benoeming was een illusie. Elke spier in mijn lichaam deed pijn. Ook mijn hart, mijn ogen, mijn immuniteit, mijn darmen, mijn bekkenbodem. Kortom: wat was er nog werkelijk gezond? Een dieptepunt. Een stemmetje in mij zei me altijd: IK GENEES MEZELF, IK KAN DIT, HOE DAN OOK. En zo was het. Ik stopte met alle medicatie en volgde de stem van mijn hart. Mijn hart opende de weg naar ayurveda, yoga en magische ontmoetingen met therapeuten. Bijzondere momenten, die zo stap voor stap mijn lichaam heelden. Allemaal doordat ik zélf mijn verantwoordelijkheid nam voor mijn eigen helingsproces en vertrouwde op mijn innerlijke stem. Sinds de zomer van 2018, na 13 jaar, voelde ik me voor het eerst pijnvrij. Mijn kinderwens Toen ik dacht dat ik de zotste uitdaging in mijn leven wel had gehad, kwam voor mij een nog grotere: mijn kinderwens. Na het stoppen met anticonceptie een half jaar zonder cyclus vertelde mijn gynaecoloog dat kinderen krijgen op een natuurlijke manier héél moeilijk zou zijn. Diagnose: PCOS. En wat betekent mijn naam? Vruchtbaar, oja. “Serieus universum? Echt?” dacht ik. In my face, again. “Als er iemand tegen mij zegt dat iets niet lukt, dan ken je mij nog niet.” that's who I am. Maar ik voelde ook aan alles dat ik dit hierdoor moest en dat ik op een nog veel diepere laag werd uitgedaagd. Elke vezel in mijn lijf zei NEE tegen hormonale behandelingen en IVF. (niets op tegen hé, maar mijn hart schreeuwde dit uit) Ik kwam in contact met voor mij één van de grootste uitdagingen in mijn leven: nieuw leven creëren terwijl mijn eicelletjes niet wilden ontpoppen. Vruchtbaarheidsproblemen of liever ‘verminderde vruchtbaarheid’ is een verdoezeling van een onderliggend probleem. Het thema “vrouw zijn” stond meteen op nummer één. Wat is er in mezelf dat ik zo hard onderdruk dat ik niet ten volle leef en leven kan creëren? Ik kwam dieper dan ooit in contact met mezelf. Mijn fysieke gezondheid was opnieuw het eindresultaat. Heling op zielsniveau was voor mij de poort naar echte genezing. Emotioneel en energetisch lichaamswerk was de sleutel naar de opening van mijn kracht. Ik kwam in contact met mijn kwetsbaarheid, authenticiteit en trouwheid aan mezelf in de zuiverste vorm van hun betekenis. Ik zette gigantische stappen in mezelf graag zien zonder oordeel, mijn emoties accepteren en laten stromen. Mijn volle vrouwelijkheid omarmen, respect hebben voor mijn grenzen en het diepe weten dat ik ten volle mag zijn wie ik werkelijk ben. Na 440 dagen zonder cyclus was er mijn eerste menstruatie, WAT EEN FEEST! (en dat hebben we hier écht gevierd!!) Na 1,5 jaar had ik een gezonde menstruatiecyclus. In mijn tweede cyclus verwelkomde ik het wonder van nieuw leven in mijn baarmoeder. Op 16 september 2021, één dag voor mijn 30ste verjaardag is Frie geboren. WONDEREN BESTAAN. Ik ben dankbaar voor dit hele proces. Want het bracht me niet alleen een zwangerschap maar vooral een meest vreugdevolle en liefdevolle versie van mezelf waarvan ik niet meer wil afwijken. Mijn grootste verandering? In mijn leven kies ik er niet voor om slachtoffer te zijn van alles wat ik heb beleefd. Ik vertaalde minder mooie gebeurtenissen naar wat het leven me hierin wilde bijbrengen. Ik creëer mijn eigen leven, ik ben de Schepper van mijn realiteit. Ik werk met de kracht van liefde. En die zit in elk van ons. Wil jij jouw kracht ook ontdekken? Ik begeleid je graag in alle liefde.
Comments


bottom of page